sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Fleeceä ja bambua

Onpas vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta... No, eipä tässä nyt niin kauheasti ole ollut mitään kerrottavaakaan ;).

Tänään tein elämäni ensimmäisen fleecekuoren. Alan kyllästyä sinappisten villisten pyykkäämiseen (etenkin harson kanssa on kakat villiksillä aina, parhaimmillaan Eemelin kaikki neljät villahousut oli kuivumassa...), pakko siis käyttää muita kuorisysteemeitä. Kolmet s-koon Muumi-kuoret alkaa jäämään pieneksi, niille hommasin kaveriksi kahdet Thirstiesit (ja m-koko on ihan passeli, toki siis säätövaraa on vielä reilusti mutta ne menee toivottavasti monta kuukautta). Tilaukseen laitoin joustokanttia, täytyy kokeilla onnistuuko sen ompelu niin voisi itse tehdä kuoria.

Tässäpä siis tämä. Ulkopinta on vaaleanvihreää fleeceä, sisäpinta ohuesta (karmean kirjavasta) fleecepeitosta, tarrat Aplixia. Tätä kokeilin pikaisesti Eemelille kun vaihdettiin yövaippa. Hyvin asettui ainakin m-koon joustofroteisen Popolino Kombolinon päälle. Täytyy huomenna ottaa siis käyttöön. Seuraavat tosin teen kyllä m-kokoisina, viitsi suotta noin pieniä enempää tehdä kun niiden käyttöikä jää varmasti aika lyhyeksi. Ja kaava on oma ;).

Ostin oman kylän Tokmannilta ennen joulua pari kerää Novita Bambua, kun löysin poistokorista. Ajatuksena oli neuloa siitä vauvalle hattu, mutta oli sen verran veemäistä kutoa että purin tekeleen. Pari kestotiskirättiä on jo syntynyt, ja loput ajattelin käyttää imuihin.


Tässä keltaisesta Bambusta neulottu imu. Neuloin vahvennettua neuletta, eli samaa mitä käytetään mm. sukkien kantapäässä. Aika hauskasti tuli tuo kuvio esille, kun neuloin ainaoikeaa, ja on vähän paksumman tuntuinen kuin ihan tavallisesti ainaoikein neulottu. Näitä lisää - on nopea neuloa, ja onnistuu samalla kun imetän Eemeliä ;).

Tässä vielä lapsukaiset. Paavon mielestä jugurtti oli kivempi juoda kuin lusikoida suuhun...

... ja Eemeli on löytänyt nyrkit. Jos ne ei ole suussa, niitä tuijotetaan.

3 kommenttia:

Sokkopöllö kirjoitti...

Hyvännäköinen kuori!

Miina. kirjoitti...

Joo hieno kuorivaippa, varsinkin toi vuori;)

Rymy-Eetun äiti kirjoitti...

Ihana tuo fleecekuori!:) Alkoi kiinnostaa nuo koukkutarrat, että miten ne oot tehny, jättäny vaan osan yli siivekkeen vai?:) Näyttää kätevältä, ei varmaan pikkusormet saa tarroja auki..